Bankieren voor kinderen
Op deze pagina lees je wat je allemaal kunt regelen zodat je kind goed en veilig de betaalrekening kan gebruiken.
- Meekijken op de rekening van je kind
- Zorg dat je kind kan inloggen
- Mijn kind wordt 18 jaar
- Activeer de betaalpas van je kind
- Bepaal hoeveel je kind per dag mag overboeken
- Leer je kind hoe het veilig bankiert
Kijk mee op de rekening van je kind
Hieronder lees je welke stappen je moet volgen om te kunnen meekijken op de rekening van je kind (als je kind jonger dan 18 jaar is).
Heb je zelf een ASN Bankrekening?
Heb je alleen een andere ASN-rekening?
Heb je zelf geen ASN-rekening?
Volg de stappen van het aanmelden van de ASN-app zoals hieronder uitgelegd. Let op: kies altijd voor Aanmelden op een andere manier als je de keuze krijgt hoe je je wilt aanmelden. Je kunt je niet aanmelden met toegangsnaam/wachtwoord of met de betaalpas van je kind.
Aanmelden gaat als volgt
Meer lezen over het aanmelden van de app of andere zaken rondom inloggen in ASN Online Bankieren? Kijk dan op aan de slag met de ASN-app en inloggen in ASN Online Bankieren.
Bankieren voor kinderen met de app
Kinderen vanaf 12 jaar met een ASN Jongerenpakket melden zich aan in de app met de gegevens van hun eigen ASN Betaalpas. Kinderen onder 12 jaar met een ASN Jongerenpakket melden zich aan met toegangsnaam en wachtwoord.
Goed om te weten: gebruikte je kind de ASN-app al voor de 12e verjaardag? Dan is het belangrijk dat je kind zich opnieuw aanmeldt in de app. Klik hiervoor op het poppetje rechtsboven op het inlogscherm van de app, kies gebruiker toevoegen en laat je kind zich aanmelden met de betaalpas. De ‘oude’ gebruiker kan op deze zelfde plek verwijderd worden nadat je kind zich opnieuw in de app heeft aangemeld.
Aanmelden gaat als volgt
Mijn kind heeft een rekening bij ASN Bank en wordt 18 jaar
Vanaf 18 jaar is je kind zelf verantwoordelijk voor de eigen bankrekening. Je kind heeft geen toestemming meer nodig van jou als ouder of voogd. Lees hieronder wat er allemaal nog meer verandert.
Wat betekent dit voor de ASN rekening(en)?
Wat gebeurt er met de ASN Jeugdsparen rekening?
Kan ik als ouder of voogd gemachtigde blijven op de rekening?
Welke acties moet mijn kind ondernemen?
Activeer de betaalpas van je kind
Jij activeert de betaalpas van je kind in je eigen ASN-app of als je met jouw gegevens inlogt op onze website. Je kind kan dat niet zelf doen.
In je eigen ASN-app
Inloggen op de website
Bepaal hoeveel je kind per dag mag overboeken
Zodra je kind 12 jaar is, mag het zelfstandig geld overboeken. Als ouder bepaal je zelf hoeveel je kind mag overboeken. De standaard daglimiet daarvoor is € 1.000. Als je deze limiet te hoog vindt, kun je die aanpassen in je eigen ASN-app of als je met jouw gegevens inlogt op onze website. Je kunt de limiet ook op € 0 zetten als je dat tijdelijk beter vindt. Je kind kan de limiet niet zelf aanpassen.
Is je kind nog geen 12 jaar, dan kan het alleen het saldo en de bij- en afschrijvingen inzien. Zelf geld overboeken is nog niet mogelijk.
In de ASN-app
In ASN Online Bankieren
Contactloos mobiel betalen
Voor mobiel betalen met een Android-toestel kan je via de ASN-app Google Pay activeren. Voor iOS-toestellen is er Apple Pay. Voor beide diensten geldt er een leeftijdsgrens van minimaal 16 jaar. Deze zijn leeftijdsgrenzen door Google en Apple bepaald.
Pincode wijzigen
Je kind kan de pincode wijzigen en zelf een nieuwe kiezen. Dat kan bij een Geldmaat. Vergeet niet de pincode mee te nemen die je kind van ons heeft gekregen. En vraag je kind een pincode te kiezen die door iemand anders niet makkelijk te raden is.
Leer je kind over veilig bankieren
Het is belangrijk dat je kind genoeg weet over veilig bankieren. Bijvoorbeeld dat ze hun pincode of inlogcode nooit aan een ander mogen geven. En dat ze het nooit moeten geloven als iemand zegt bij ASN Bank te werken en om die codes vraagt. Dat doen we we namelijk nooit. Niet via WhatsApp, SMS, telefoon, mail of op wat voor manier dan ook.
Deze en meer tips om met je kind te bespreken vindt je op asnbank.nl/veiligbankieren.
Bankieren voor kinderen zonder de app