17 oktober 2022

De medewerkers van Duurzaam Opgewekt noemen zichzelf de verduurzamers van Nederland. En niet zonder reden. Sinds 2001 ontwikkelt, installeert en beheert het vernieuwende energiebedrijf in heel het land duurzame energiesystemen, van warmte-koudeopslag tot warmtepomp. Sinds de installatie van de eerste warmtepomp heeft Duurzaam Opgewekt flink uitgebreid. En inmiddels kan het Paleiskwartier Den Bosch, het Rijksmuseum en Nike tot haar klantenkring rekenen. ASN Bank verstrekt een lening van 6.9 miljoen euro aan het bedrijf om verder te groeien.

FOTO PALEISKWARTIER-NOORD, ‘S-HERTOGENBOSCH

“Duurzaam Opgewekt en ASN Bank delen de ambitie om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken” vertelt Arie Koornneef, directeur van ASN Bank. “Wij zijn onder de indruk van de vernieuwende oplossingen van het bedrijf en de drive waarmee de medewerkers Nederland aan het verduurzamen zijn. Voor ASN Bank is deze financiering in duurzame warmtevoorziening een mooi voorbeeld van de manier waarop wij met het spaargeld van klanten de energietransitie aanjagen. Daarbij hebben wij een duidelijk doel voor ogen: in 2030 willen we met onze investeringen en beleggingen een netto positief effect op het klimaat hebben.”

Van realisatiebedrijf naar energiebedrijf

Ook de ondernemers van Duurzaam Opgewekt hebben voor de toekomst een krachtige koers uitgezet. “We maken nu de ommezwaai van realisatiebedrijf naar energiebedrijf “ vertelt Bob Bloemers, commercieel directeur. “In 2030 willen we groeien naar 35.000 aansluitingen. Deze financiering zorgt ervoor dat we deze groei kunnen realiseren en dat brengt veel positieve energie met zich mee.”

Duurzame projecten

En positiviteit hoort bij het opgewekte bedrijf thuis. Het team werkt met veel plezier, no-nonsens en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel aan duurzame energievoorzieningen voor haar klanten.

Voor het Paleiskwartier-Noord in ’s-Hertogenbosch is Duurzaam Opgewekt sinds 2020 de nieuwe energie-exploitant. De bewoners van ruim 900 woningen en een aantal bedrijven krijgen warmte en koude geleverd. Met innovaties en optimalisaties in de huidige installaties is er de afgelopen jaren gewerkt aan verduurzaming van de energiesystemen.

In hartje Zoetermeer ontwikkelt Duurzaam Opgewekt een energiesysteem voor een gloednieuwe, 70 meter hoge woontoren. Vanaf 2024 beschikken de bewoners daar over zonnepanelen, een collectief warmte-koudeopslag en driedubbele beglazing. Driedubbel duurzaam dus.

FOTO WOONTOREN ZOETERMEER

Groeiambitie

Er zijn nog veel meer projecten waar de onderneming aan werkt en Duurzaam Opgewekt ‘wil daar alleen maar meer voorbeelden aan toevoegen’, stelt Bob Bloemers. Daarbij tonen de medewerkers veel ambitie. “Ons doel is om het beste energiebedrijf van Nederland te worden. Dat betekent dat we duurzame energie willen leveren met de hoogste klanttevredenheid.” Wil je meer weten over hoe Duurzaam Opgewekt maatschappelijke impact maakt? Lees verder.

Hoe werkt een warmte-koudeopslag? Bekijk hier een video:

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Meer informatie

Wat kun jij doen om je huis duurzaam te verwarmen zonder enorme investeringen? Lees verder:

Low tech tips om je huis duurzaam te verwarmen

Delen op: