Je huis energiezuiniger maken, hoe financier je dat?

Je huis energiezuiniger maken of duurzaam verbouwen? Energiebesparende maatregelen kun je betalen met je spaargeld of financieren met een lening. Als je een ASN Hypotheek afsluit samen met ASN Duurzaam Wonen, financier je de verduurzaming tegen een lage rente. Goed voor je portemonnee en voor de natuur, dát noemen wij een goed koophuis.
6460x bekeken

Energiezuinig huis: de voordelen

Een energiezuinig óf energieneutraal huis heeft veel voordelen. Je bespaart op de maandelijkse energiekosten doordat je minder energie verbruikt. Je woont comfortabeler dankzij isolatie. En je spaart het klimaat, want je veroorzaakt minder CO2-uitstoot.

Financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je huis

Je huis energiezuiniger maken, is goed voor de natuur en zorgt voor een lagere energierekening. Maar je moet er natuurlijk wel eerst geld in steken. Want er hangt een prijskaartje aan energiebesparende maatregelen voor je huis, zoals isolatie en zonnepanelen. Je kunt ze op verschillende manieren financieren. Welke manier het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie.

ASN Hypotheek en ASN Duurzaam Wonen

Koop je een huis dat je binnen twee jaar energiezuiniger wilt maken? Dan kunnen de ASN Hypotheek met ASN Duurzaam Wonen geschikt voor je zijn. Je krijgt er meteen een voordeel bij: als je geld leent om energiebesparende maatregelen te financieren, betaal je hiervoor een lage rente. En je kunt ook nog eens rentekorting krijgen op je ASN Hypotheek.

Heb je al een ASN Hypotheek en wil je je huis energiezuiniger maken? Dan kun je ASN Duurzaam Wonen afsluiten om dat te doen. Je betaalt hiervoor een lage rente en kunt rentekorting krijgen op je ASN Hypotheek. Lees de voorwaarden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hoeveel hypotheek je kunt krijgen hangt af van je inkomen en de waarde van de woning. Als je energiebesparende maatregelen neemt of een energiezuinige woning koopt, kun je meestal nog meer lenen. Lees meer over extra lenen voor verduurzaming.

Spaargeld

Veel mensen gebruiken het liefst hun spaargeld om hun huis energiezuiniger te maken. Zorg er dan wel voor dat je een buffer overhoudt voor onverwachte tegenslagen. Met de bufferberekenaar op Nibud.nl reken je snel uit of je spaarbuffer groot genoeg is.

Energiebespaarlening

Via de Energiebespaarlening kun je als woningeigenaar tegen een aantrekkelijke rente tot € 25.000 lenen voor energiebesparende maatregelen. Wil je je huis renoveren tot een nul op de meter-woning, dan kun je zelfs maximaal € 50.000 lenen. De Energiebespaarlening geldt voor 24 vastgestelde energiebesparende maatregelen in je huis, zoals isolatie, dubbel glas en een Warmtepomp.

Onder andere ASN Bank en de overheid maken deze lening mogelijk. In sommige gevallen is de rente van deze lening aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. Of dat voor jou geldt, vraag je na bij de Belastingdienst of een belastingadviseur. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van een Energiebespaarlening op warmtefonds.nl.

Duurzaamheidslening

Veel gemeentes bieden een duurzaamheidslening om energiebesparende maatregelen voor je huis te financieren. Je leent dan geld bij je eigen gemeente, vaak tegen een aantrekkelijke rente. Mogelijk is de rente van deze lening aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. Dit kun je navragen bij de Belastingdienst of een belastingadviseur. Benieuwd of jouw gemeente een duurzaamheidslening aanbiedt? Kijk dan op de website van SVn.

Energie besparen: terugverdientijd en besparing

Als je een lening afsluit voor energiebesparende maatregelen, is het goed om te weten dat er tijd nodig is om de investering en de eventuele kosten van de lening, terug te verdienen. Het is verstandig om hier een realistische berekening van te maken. De besparingen van de energiebesparende maatregelen kunnen tegen vallen. Het is goed om hier rekening mee te houden. Want de kosten voor de lening moeten in ieder geval worden betaald, ook wanneer de hoogte van de energiebesparing lager uitvalt dan verwacht.

Je huis energiezuinig maken

Wil je je huis energiezuiniger maken? Om je een beetje op weg te helpen biedt ASN Bank een overzicht met diverse met zorg geselecteerde bedrijven die hulp kunnen bieden rondom het verduurzamen van je woning. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Solease en Het Groene Loket. Via de website van Solease kun je huisscan doen om te bekijken wat mogelijk is in jouw situatie en wat je mogelijk kunt besparen. Hierna kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

ASN Duurzaam Wonen

Wij willen de verduurzaming van woningen makkelijk en betaalbaar maken voor iedereen. Daarom helpen we je graag met informatie over het verduurzamen van je huis. Je energielasten verlagen, comfortabeler wonen en de natuur sparen? We denken graag met je mee en kijken verder dan de hypotheek voor je huis. Zo bieden we bijvoorbeeld ASN Duurzaam Wonen aan.

ASN Duurzaam Wonen

Als je een ASN Hypotheek afsluit met ASN Duurzaam Wonen, leen je tegen een lage rente geld voor energiebesparende maatregelen

Meer over ASN Duurzaam Wonen

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant